Водачът на листата на БСП за България“ за членове на Европейския парламент Кристиан Вигенин и водачът на листата

...
Водачът на листата на БСП за България“ за членове на Европейския парламент Кристиан Вигенин и водачът на листата
Коментари Харесай

БСП почете паметта на Никола Габровски и съпругата му Мария пред облагородения паметник във Велико Търново

Водачът на листата на „ БСП за България “ за членове на Европейския парламент Кристиан Вигенин и водачът на листата за национални представители във Велико Търново Атанас Зафиров поднесоха цветя пред обновения надгробен паметник на Никола Габровски – един от учредителите на социалистическото движение и съпругата му Мария Габровска, в парк „ Дружба “ във Велико Търново.
 С осигуряването на средствата по облагородяването на паметника се ангажираха лично двамата водачи на листи Кристиан Вигенин и Атанас Зафиров. „ Надявам се, че в бъдеще постоянно когато има мотиви, ние ще минаваме през това място, тук, във Велико Търново и ще отдаваме нашата респект на Никола Габровски ”, сподели пред десетки социалисти Кристиан Вигенин. 
„ Никола Габровски несправедливо като че ли остава в сянката на наши други водачи. Той е един от първите народни представители, който се регистрира за своята активност, за своите гласувания и това, видяно 100 години обратно - нещо, което ние занапред се учим да вършим ”, сподели още пред паметника на Габровски  лидерът на евролистата Кристиан Вигенин. 
„ Габровски има изключителна просветителска активност, бил е извънредно деен в най-различни сфери и по този начин  запалва хората за нашите хрумвания. Изучаването на неговия образец, сигурен съм, може да бъде доста потребно за нас, като политици, с цел да бъдем по-ефективни ”, показа още Вигенин. 
„ Българска социалистическа партия е партия, която уважава своята история и своето минало, своите предшественици. Абсолютно споделям мнението, че това би трябвало да се трансформира в една традиция - да обърнем взор към всички наши исторически места и да организираме съответните начинания, така че те да придобият типът, в който виждате настоящия монумент ”, съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” във Велико Търново Атанас Зафиров. 
На събитието участваха още претендентите за членове на Екологичен потенциал Вяра Емилова, Александър Симов, Филип Попов, Красин Каракоцев, претендентите за народни представители от 4-ти МИР Мария Мачковска, Цвета Галунова, Емилия Иванова, Михаил Михалев. 
До възобновяване на паметника се стига след акция по набиране на средства през 2018 година, която продължава и през 2023 г. в акцията за локален избор, когато персонално Кристиан Вигенин посети паметника на Никола Габровски. В помощ на сумата, събрана за облагородяването и почистването на окологробното пространство, се включва и Атанас Зафиров. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР